Referenser

Sisimiut

VEAB värmer på Grönland

Under några års tid har vi levererat våra AW C till varvet Astilleros Murueta som är beläget i Bilbao i Spanien. Produkterna har placerats i båtarna Avataq och Sisimut som båda två nu går som fiskebåtar utanför Nuuk på Grönland.

Enrollment time is very stressful for students. It's necessary to do their best to be accepted to college or university. As for me, in order to write a personal statement for me I've found this resource. It helps me to reduce stress level and saves a lot of time to prepare for exams.

Under vissa perioder kan utomhustemperaturen här gå ner till -25°C men med våra produkter installerade i båtarna så är dessa förhållanden inga problem. AW C är en varmvatten värmefläkt som är tillverkad i rostfritt syrafast stål och lämpar sig väldigt bra i riktigt tuffa miljöer.

Under 2020 planeras båten Nataarnaq, även den utrustad med VEAB värmare att anlända till Grönland.

 

VEABs effektiva kanalvärmare i lyxhotell

Utanför staden Ras al Khaimah i Förenade Arabemiraten finns det lyxiga hotellet DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island. VEAB har levererat sammanlagt 240 st. elektriska kanalvärmare av typen VTL till vår kund Independent Technical Solutions L.L.C, Dubai som installerat de här kanalvärmarna på hotellet.

Med en vacker utsikt utöver havet samt sitt perfekta lugna läge ute på ön Marjan Island mellan Ras al Khaimah och Dubais stadskärnor är hotellet ett populärt bokningsobjekt för såväl lyxturister som familjeresenärer. Samtidigt kan hotellet erbjuda uppvärmda swimmingpooler, ett stort lyxigt spa utrustat med behandlingsrum, bastu, ångrum, jacuzzi och relaxavdelning. Uppvärmning med centralvärme sker vid behov och luftkonditionering på rummen är alltid en självklar tillgång för de besökande.

Komforten på hotellet upprätthålls bland annat med hjälp av VEABs produkter som utöver fjärrvärmen även tillhandahåller varje hotellrum möjligheten att individuellt ställa temperaturen tack vare våra kanalvärmare. VTL-värmarnas effektivitet ser till att lyxkänslan bibehålls för hotellets gäster som vistas i de extrauppvärmda miljöerna.

 

VEAB hjälper Nomor med skadedjursbekämpning

Nomor är ett av Sveriges största företag inom skadedjurskontroll, de har valt att använda VEABs produkter i sitt arbete med skadedjursbekämpning av exempelvis vägglöss.

Robert Stierngranat, försäljningschef på Nomor, uttalar sig om varför de valt att arbeta med VEAB och varför värme är en effektiv metod vid skadedjursbekämpning:

”Vi hade en idé om vad vi ville göra men produkterna som vi efterfrågade fanns inte på marknaden. Därför kontaktade vi VEAB som tillsammans med oss utvecklade en bra lösning. Fläktarna (Robust H) är relativt lätta, portabla och driftssäkra. Då vi i de flesta fall befinner oss i känsliga miljöer eller i folks hem är det viktigt att utrustningen inte lämnar spår efter sig.”

Robust är vår serie av elektriska värmefläktar för tuffare miljöer som ställer höga krav på säkerhet som t.ex. i brandfarliga eller korrosiva miljöer. Robust H är specifikt avsedd för industriella applikationer och lokaler som behöver värmas till max 70°C. Fläktarna används här bl.a. för tork- och härdningsprocesser. Elvärmefläkten har ett hölje i rostfri plåt med galler och ben/stativ i rostfritt stål. Regleringen sker via den inbyggda termostaten och effektväljaren. Värmefläkten klarar av att hålla en konstant hög temperatur utan avbrott under lång tid. En annan fördel är att den kan snabbt tas i bruk och är enkel att förflytta vid behov. Ett populärt användningsområde för vår produkt är skadedjursbekämpning där vi märkt att försäljningen av Robust H har ökat.

 

VEAB levererar värme till energieffektiva lägenheter i Stockholm

Vi har, via vår kund InventiAir, levererat över 200 cirkulära kanalvärmare, modell CV-P och CV-M, till nybyggda Västermalms Atrium på Kungsholmen i Stockholm.

Utöver fjärrvärmen som gemensamt värmer husen så har varje lägenhet möjlighet att individuellt ställa temperaturen tack vare våra kanalvärmare. CV-P är anpassad för lufthastigheter ned till 0,5 m/s, något som ofta förekommer i moderna energieffektiva byggnader. Kanalvärmarna värmer tilluften i de öppna vardagsrummen via ett tilluftsdon i golvet vid fasaden.

Västermalms Atrium består av två hus om ca 160 lägenheter på totalt 20 000 kvm. Skanska, som bygger husen, har fokuserat på energieffektiva lösningar från laddstolpar för elbilar, snålspolande kranar och duschar, energieffektiva fönster, sedumväxter på taken och återvinning av värme i värmesystemet.

 

EAB Robust H värmare i PCB-sanering av lägenheter i Danmark

Detta görs genom att lägenheterna under 24 dygn värms upp till ca +65°C med hjälp av VEABs elektriska värmare, typ Robust H. Den höga temperaturen gör att PCB resterna förgasas.

Farum Midtpunkt är ett bostadsområde ca 2 mil norr om Köpenhamn berömt för sina speciella terrasshus. Husen byggdes under åren 1970 - 1974 och man använde då fogmassor och golvmassor innehållande PCB. PCB (polyklorerade bifenyler) har senare visat sig vara skadligt för människa och miljö. I Danmark förbjöds därför redan 1977 byggmaterial innehållande PCB.

Under 2009 gjordes kontrollmätningar av husen i Farum Midtpunkt som visade förhöjda PCB-värden i 295 lägenheter orsakade av PCB-baserade fogmassor och golvmassor. Under januari 2012 började firman Enemærke & Petersen a/s saneringen av lägenheterna. Detta görs genom att lägenheterna under 24 dygn värms upp till ca +65°C med hjälp av VEABs elektriska värmare, typ Robust H. Den höga temperaturen gör att PCB resterna förgasas och parallellt med detta renas luften med speciella kolfilterfläktar. Luftens kvalitet avseende PPM-värdet följs samtidigt upp kontinuerligt för att säkerställa en bra boendekomfort.

Kvalitet och driftsäkerhet avgörande

Enemærke & Petersen a/s val av 120 stycken VEAB Robust H avgjordes av den höga kvalitet och driftsäkerhet som värmaren erbjuder. Eftersom processen inte får avbrytas måste värmarna klara av att hålla en konstant hög temperatur utan avbrott under lång tid. En annan orsak till valet var att Robust H värmarna snabbt kan tas i bruk och enkelt flyttas mellan lägenheterna efter behov.VEABs takmonterade fläktar värmer effektivt nybyggt storlager

Strax före semestern färdigställdes T-Emballages nya storlager i Vetlanda med en lageryta på ca 10,000 kvm. För uppvärmning av den drygt tio meter höga lokalen valdes VEABs takmonterade värmefläktar. Detta mycket tack vare möjligheten att styra dem via 0...10V:s styrsignal. NVS Installation AB svarade för installationerna som bland annat omfattade ett tjugotal CAW.

Energieffektiva

Fläkthastighet och vattenflöde styrs automatiskt i olika steg med bland annat en ”ekonomisparfunktion” där tillförseln av värmevatten stängs av samtidigt som fläkten blåser ner den varma luften som finns lagrad under taket. På grund av den höga takhöjden (10 m) är fläktarna utrustade med förlängningsstoser som ökar kastlängden och för ner den varma luften från taket. I samband med en besiktning gjordes en temperaturkontroll vid utetemperaturen -12°C. Resultatet visade att temperaturen i taket respektive i huvudhöjd skiljde sig endast 0,4°C!

T-Emballage är ett företag som inriktar sig på emballage och förpackningar åt industrin. I sitt breda sortiment finns även olika typer av byggmateriell såsom tätskikt och vindskydd till hustillverkare. Nybyggnationen av ett storlager ger T-Emballage möjlighet att effektivisera och förbättra sina lager- och logistiktjänster.

CAW takmonterade fläktar används för uppvärmning av entréer, lager, industrilokaler, verkstäder, sporthallar, garage och butiker. Den låga bygghöjden gör att CAW även kan byggas in i undertak. Fläktarna är för 230V~ vilket gör installationen mycket enkel. Fläktarna har en låg ljudnivå och en säker drift.

Läs mer om CAWVEAB värmer BP Valhall i Nordsjön

I Nordsjön utanför Stavanger, Norge, ligger BPs oljeplattform Valhall. VEAB har levererat ca 300 kanalvärmare till plattformarna.

Valhall består egentligen av fem olika plattformar med boende, borrning och produktion. Då en del av plattformarna nått sin livslängd på ca 30 år så har man under två års tid rustat upp Valhall med bland annat en ny boendeplattform samt flera nya produktionsplattformar.

Via vår kund SLP Engineering Ltd har VEAB levererat nästan 300 kanalvärmare till boende-plattformen. 190 av dessa är cirkulära elektriska kanalvärmare, CV-MTU, med inbyggd styrutrustning som sitter i de 180 boendehytterna. Resterande 93 är elektriska rektangulära kanalvärmare, VFLPG-MTEM, med inbyggd styrutrustning och i rostfritt utförande som värmer kontorslokaler och allmänna utrymmen.

SLP Engineering Ltd valde VEAB av två starka skäl:

  • vårt flexibla produktionsupplägg som möjliggör kundanpassningar utöver det vanliga.
  • tillgång till vårt omfattande tekniska kunnande och support i projektets alla faser.

 

VEABs elektriska cirkulära kanalvärmare CV värmer i Citytunneln

Citytunneln är en elektrifierad järnvägsförbindelse med en sträcka på 6 km under centrala Malmö och 11 km ovan jord. Här ingår också en ny underjordisk station under Malmö Central och två helt nya stationer utmed linjen – Triangel och Hyllie.

Via vår kund Sydtotal har VEAB levererat flertalet CV-MTXL i olika storlekar. Sydtotal har bl.a. haft ansvaret för till- och frånluft samt kyla på de nybyggda stationerna i Malmö.

Citytunneln knyter ihop Malmö Central med det skånska järnvägsnätet och Öresundsbron för att öka kapaciteten för spårburen trafik. Redan 1990 började tankarna formas kring en citytunnel som skulle gå från Malmö Central över Öresundsbron till Köpehamn och Danmark. Citytunneln är en mångmiljard investering. Efter fem års arbete står den nu färdig december 2010.VEABs cirkulära kanalvärmare CV-MTXL för 0...10V:s styrsignal har ett inbyggt larmrelä med potentialfri larmkontakt som bl.a. indikerar spänningsbortfall. CV uppfyller täthetsklass C enligt EN 1751. Täthetsklass C säkerställer att produkterna är utformade så att ventilationsluften når sin destination utan att "läcka" ut luft ur ventilationssystemet.

 

VEAB - håller temperaturen på Kristianstad Arena och Handbolls VM

I mitten av oktober (2010) invigs Kristianstad Arena - en ny s.k. multiarena för bland annat sport, konserter och mässor. I januari 2011 går Handbolls VM av stapeln i Sverige och flera av slutspelsmatcherna, däribland en av semifinalerna, kommer att spelas i den nya arenan.

Skanska Inneklimat valde VEAB:s produkter för att säkerställa ett bra inomhusklimat. Leveransen omfattar ett tjugotal kanalvärmare och kylare, både standardiserade CWK och kundanpassade WHS och WCS med tillbehör.

Den nya arenan är på 12 000m² fördelat på tre våningar. Tillsammans med den befintliga Idrottshallen, som ligger vägg-i-vägg, är hela komplexet 21 000m². Den nya stora hallen i arenan har en publikkapacitet på mellan 4 500 och 5 000 personer. Komplexet inrymmer bland annat två restauranger med 420 platser, flera kiosker och mobila försäljningsställen samt sex loger.

 

VEAB värmer energieffektiva Jitech i Tingsryd

Jitech AB i Tingsryd, legotillverkar produkter och komponenter till kunder inom gruvteknik, entreprenadmaskiner, livsmedelsteknik, ventilationsteknik med flera. Jitechs målerianläggning, monteringshall och lager, som omfattar15 000m², hyrs av Tingsryds industristiftelse.

Anläggningen kännetecknas av en mycket hög energieffektivitet. Bland annat värmer man upp processbaden för ytbehandling med biobränslebaserad fjärrvärme och utnyttjar överskottsvärme från kompressorer och lackeringsugnar. Ventilation och belysning är behovsanpassad. För att man även skulle uppnå en energieffektiv uppvärmning av lokalerna valde man VEAB:s väggmonterade värmefläktar för värmevatten. Totalt har man installerat tjugotre AW–aggregat. Flertalet av dessa har inbyggd styrutrustning för automatisk reglering efter värmebehovet.

Så här säger Tony Söderena på Bravida om varför man valde AW från VEAB:

"Jag tycker att VEAB:s produkter gällande fläktluftvärmare är mycket prisvärda, bra kvalitet, mycket bra effekt och kompletta lösningar efter kundens önskemål. Produkterna är väl emballerade för att förhindra skador vid leveranser, bra service gällande de kontakter jag har haft, samt att leveranserna har fungerat på ett ypperligt sätt."


VEAB håller värmen i världens största oljefältsprojekt

Kashaganfältet är världens största och främsta oljefynd på trettio år. Fältet sträcker sig över ett stort område under Kaspiska havet. Den landbaserade anläggningen ”Bolashak”, som är under uppbyggnad, kommer att vidareförädla olja och gas från de närliggande offshore-fälten. Anläggningen kommer att uppta en yta av Amsterdams storlek.

Via vår kund, PIM engineering i Turkiet, har vi levererat ett stort antal VFL elektriska kanalvärmare till anläggningens brandstation, kontrollcentral, verkstäder för underhåll m.m.

Värmarna levereras med inbyggd styrning/reglering. VEAB:s VFL-kanalvärmare når ständigt nya marknadsframgångar. En av framgångsfaktorerna är att värmarna finns i kapaciteter från 0,5 kW till 2000 kW. Med detta breda kapacitetsområde täcks behoven för uppvärmning av allt från mindre utrymmen till stora byggnader samt olika industriella processer. Tack vare en flexibel produktionsapparat kan vi, utöver standard, även erbjuda kundanpassade värmare som ger kundfördelar som optimal funktion, enklare installation, lägre totalkostnader och högre förtjänst.

 

Elektriska värmefläktar till biltvättar i Rumänien

Tillsammans med vår partner DIPET Servcom S.R.L i Rumänien har vi levererat elektriska värmefläktar till biltvätthallar runt om i Rumänien. Biltvätthallarna tillhör Petrom - sydöstra Europas största olje- och gasproducent.

De elektriska värmefläktarna är av modell ROBUST C, vår värmefläkt för korrosiva miljöer.

  • Antal: {{ cart.count }}
  • Totalt: {{ cart.formattedTotal }}
Till kassan

För att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats så använder vi cookies.

Jag förstår