Referenser


2024-03-21
VEAB Heat Tech levererar till EOL Vent Mining.

VEAB Heat Tech levererar till EOL Vent Mining

EOL Vent Mining

EOL Vent Mining AB verkar inom den globala gruvindustrin och erbjuder sina kunder ventilationslösningar med allt från fläktar med kringutrustning till behovsstyrd ventilation. 
Målet är att leverera rätt mängd luft till rätt plats vid rätt tidpunkt med ambitionen att uppnå den bästa möjliga ventilationslösningen med minsta möjliga energiförbrukning.

Kvalitet och miljöhänsyn är viktiga för EOL Vent Mining AB, och de samarbetar endast med leverantörer som kan erbjuda produkter/tjänster som lever upp till deras höga krav. 

Tack vare VEAB Heat Tech ABs höga kvalitet, flexibilitet och framstående miljöarbete har EOL Vent Mining AB valt att samarbeta med VEAB Heat Tech AB för värme/kyl-lösningar inom gruvindustrin.

Både VEAB och EOL ser ljust på framtiden och tror att vi tillsammans kan hjälpa fler kunder i deras strävan att bli CO2-neutrala.

EOL Vent Mining


2024-03-21
Rana Gruber Norge

Rana Gruber Norge

EOL Vent Mining har framgångsrikt levererat ett komplett system för CO2-neutral uppvärmning av insugs luft till Rana Gruber i Norge. Systemet består av två elstationer som levererar energi till 8x440kW elektriska värmare. I nära samarbete med VEAB Heat Tech AB har EOL Vent Mining AB designat, levererat, installerat och driftsatt en nyckelfärdig lösning under 2023. Rana Gruber strävar efter att minska alla CO2-utsläpp och denna åtgärd ersatte de befintliga propanvärmarna.

EOL Vent Minings VD, Samuel Anderzén: "För oss är det viktigt att förstå de olika krav som varje underjordisk gruva står inför när det gäller gruvventilation. Detta är ett bra exempel där vår kunskap, tillsammans med kunden och våra leverantörer, ledde till framgång."

Inuti varje prefabricerad elstation finns tre olika sektioner: inkommande mellanspänning, transformator och lågspänningssektion. Mellanspänningssektionen innehåller 20kV-ställverk med möjlighet till framtida expansion, transformatorsektionen innehåller en transformator från 20kV till 400V, och lågspänningssektionen innehåller 400V-ställverk med brytare för de elektriska värmarna. Kontrollsystemet för värmarna och ställverken finns också i lågspänningssektionen och justerar insugsluften till aktuell förinställd temperatur.

EOL Vent Mining

EOL Vent Mining


2023-09-22
VEABs effektiva kanalvärmare i lyxhotell

VEABs effektiva kanalvärmare i lyxhotell

Utanför staden Ras al Khaimah i Förenade Arabemiraten finns det lyxiga hotellet DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island. VEAB har levererat sammanlagt 240 st. elektriska kanalvärmare av typen VTL till vår kund Independent Technical Solutions L.L.C, Dubai som installerat de här kanalvärmarna på hotellet.

Med en vacker utsikt utöver havet samt sitt perfekta lugna läge ute på ön Marjan Island mellan Ras al Khaimah och Dubais stadskärnor är hotellet ett populärt bokningsobjekt för såväl lyxturister som familjeresenärer.

Samtidigt kan hotellet erbjuda uppvärmda swimmingpooler, ett stort lyxigt spa utrustat med behandlingsrum, bastu, ångrum, jacuzzi och relaxavdelning. Uppvärmning med centralvärme sker vid behov och luftkonditionering på rummen är alltid en självklar tillgång för de besökande.

Komforten på hotellet upprätthålls bland annat med hjälp av VEABs produkter som utöver fjärrvärmen även tillhandahåller varje hotellrum möjligheten att individuellt ställa temperaturen tack vare våra kanalvärmare. VTL-värmarnas effektivitet ser till att lyxkänslan bibehålls för hotellets gäster som vistas i de extrauppvärmda miljöerna.


2023-06-14
VEAB värmer på Grönland

VEAB värmer på Grönland

Under några års tid har vi levererat våra AW C till varvet Astilleros Murueta som är beläget i Bilbao i Spanien. Produkterna har placerats i båtarna Avataq och Sisimut som båda två nu går som fiskebåtar utanför Nuuk på Grönland.

Under vissa perioder kan utomhustemperaturen här gå ner till -25°C men med våra produkter installerade i båtarna så är dessa förhållanden inga problem. AW C är en varmvatten värmefläkt som är tillverkad i rostfritt syrafast stål och lämpar sig väldigt bra i riktigt tuffa miljöer.

Under 2020 planeras båten Nataarnaq, även den utrustad med VEAB värmare att anlända till Grönland.

FAQ

Läs de svaren på de vanligaste frågorna nedan.

 • Så här fungerar en kanalvärmare

  En kanalvärmare är en apparat som används för att värma upp luft eller vätska som passerar genom ett kanalsystem. Denna enhet fungerar genom att använda elektrisk energi för att generera värme i värmeelement placerade inuti kanalen eller röret.

  När ström appliceras på värmeelementen genererar de värme, vilket överförs till den omgivande luften eller vätskan som passerar genom kanalen. Denna process värmer upp luften eller vätskan när den rör sig genom systemet och resulterar i en ökad temperatur på den passerande massan.

  Kanalvärmare är vanligtvis en del av uppvärmnings- och ventilationssystem där de används för att värma upp luften som cirkulerar genom ventilationskanaler. De kan också användas för att värma upp vätskor i industriella processer.

  Genom att effektivt omvandla elektrisk energi till värmeenergi bidrar kanalvärmare till att skapa en bekväm och tempererad miljö samt säkerställa korrekt funktionalitet för olika system och processer.

 • Så här fungerar en kanalkylare

  En kanalkylare är en apparat som används för att kyla ner luft eller vätska som passerar genom ett kanalsystem. Denna enhet fungerar genom att dra in varm luft eller vätska och leda den över kylspolar eller genom en kylvätska.

  När den varma luften eller vätskan kommer i kontakt med de kalla ytor eller det kalla kylvattnet överförs värmen från den varma luften eller vätskan till kylmediet genom värmeöverföring. Detta resulterar i att den omgivande luften eller vätskan kyls ner och får en lägre temperatur.

  Kanalkylare är vanligtvis en del av uppvärmnings-, ventilation- och luftkonditioneringssystem (HVAC-system) där de används för att kyla ned luften som cirkulerar genom ventilationskanaler. De kan också användas för att kyla ned processvätskor i industriella applikationer.

  Genom att effektivt avlägsna överskottsvärme bidrar kanalkylare till att skapa en bekväm och tempererad miljö samt säkerställa korrekt funktionalitet och prestanda för olika system och processer.

 • Så här fungerar en värmefläkt

  En värmefläkt är en apparat som använder elektrisk energi för att generera värme och distribuera den till det omgivande utrymmet. Funktionen är relativt enkel men effektiv. En elektrisk värmeelement omvandlar elektrisk energi till värme när ström passerar genom det.

  När värmeelementet aktiveras genererar det värme, vilket sprids i den omgivande luften. En fläkt inne i värmefläkten cirkulerar denna varma luft och blåser den ut i rummet. På så sätt fördelas värmen jämnt över det omgivande utrymmet och höjer temperaturen.

  Värmefläktar kan vara utrustade med olika inställningar för att justera temperaturen och fläkthastigheten, vilket ger användaren kontroll över uppvärmningsprocessen.

  Denna enkla men effektiva teknologi gör värmefläktar till en populär och praktisk lösning för snabb uppvärmning i olika miljöer, både hemma och på arbetsplatsen.

 • Så här fungerar en kylfläkt

  En kylfläkt är en apparat som används för att avleda överskottsvärme från en enhet eller ett system genom att använda luftström för att kyla ned komponenterna. Denna process är grundläggande men mycket effektiv. Fläkten drar in omgivande luft och cirkulerar den över ytan på den enhet som behöver kylas.

  När den varma luften kommer i kontakt med fläktens rörliga delar ökar lufttrycket och hastigheten. Detta resulterar i att luften effektivt kyls ned när den passerar över enhetens yta.

  Värmen från den kylade luften överförs sedan till omgivningen, vilket sänker temperaturen på enheten och förhindrar överhettning. Fläkthastigheten kan justeras för att möta specifika kylbehov eller för att minimera ljudnivån.

  Genom att effektivt cirkulera luft och avleda överskottsvärme hjälper kylfläktar till att bibehålla enheters stabilitet och prestanda, särskilt i miljöer med höga krav på temperaturkontroll.

 • Så här fungerar en avfuktare

  En avfuktare är en apparat som används för att minska luftfuktigheten i ett rum eller en byggnad. Dess funktion är att dra in fuktig luft, kondensera fukten till vatten och avlägsna den från luften för att skapa en mer balanserad fuktighet.

  En typisk avfuktare använder en fläkt för att dra in luft från omgivningen och leda den över kylda ytor eller kondensatorer. När den fuktiga luften kommer i kontakt med dessa kalla ytor kondenseras fukten och omvandlas till vattendroppar. Dessa samlas sedan upp i en behållare eller leds ut genom en avloppsslang.

  Den avfuktade luften, nu mindre fuktig, passerar sedan genom enheten och återvänder till rummet. Genom denna process minskar avfuktaren effektivt luftfuktigheten och skapar en mer bekväm och hälsosam inomhusmiljö.

  Avfuktare är särskilt användbara i fuktiga miljöer som källare eller badrum, men kan också vara till nytta i andra områden där överskottsfuktighet är ett problem.

   

Begär offert!

Vi återkopplar inom kort per telefon eller e-post.

Jag vill att ni ringer mig
Offertförfrågan gäller:
Jag godkänner er Integritetspolicy